3x meer offerteaanvragen in één jaar tijd

Klant

Fassado

Resultaat

3x meer offertes binnen het jaar

Project

Fassado specialiseert zich in de eerste plaats in gevelwerken met crepi. Zaakvoerder Frederik De Buck nam het bedrijf over en kwam opnieuw bij ons aankloppen om na het online succes van Water-Dicht Vochtbestrijding een nieuwe uitdaging aan ons voor te leggen.

De ambities waren even groot. Zouden de uitstekende online resultaten van Water-Dicht ook mogelijk zijn in een totaal andere markt?

Diensten
  • SEO
  • SEA
  • Contentcreatie
  • Webdesign

De uitdaging

Eigenlijk begon dit project praktisch vanaf nul. Een degelijke website was er helemaal nog niet en er was ook weinig historische data om op terug te vallen. De grootste uitdaging was dan ook om een website te bouwen die aansloot bij de aankoopbeslissing van potentiële klanten als het om gevelwerken gaat.

Bij veel sectoren is de basis duidelijk: de klant heeft een probleem en vraagt daar een oplossing voor. Maar bij gevelrenovatie is het probleem een relatief begrip. Het gaat eerder om een investering waarbij meerdere opties en afwerkingen worden overwogen en waarbij klanten zich vooral uitgebreid gaan informeren voor ze een beslissing nemen.

 

 

Onze aanpak

Voor Fassado trokken we dan ook de kaart van content marketing die in de eerste plaats informatiewaarde zou bieden aan bezoekers. Wat willen ze echt allemaal weten wanneer ze iets aan hun gevel willen laten doen?

Vanuit de informatiewaarde moest de site dan ook concrete offerteaanvragen gaan genereren. We gaven de prioriteit aan Google Ads en organische opbouw via SEO om bezoekers aan te gaan trekken.

Het resultaat

Groeiverhaal met focus op crepi

Fassado kende in de eerste 12 maanden een verdrievoudiging van het aantal offerteaanvragen. Waarbij in het begin er vooral veel uit Google Ads moest komen, was dat na een jaar al een stuk minder door het vele SEO-werk dat ook steeds meer organische contactaanvragen binnenbracht.

Dat liet Fassado in de volgende jaren toe om steeds meer te gaan focussen op gevelbezetting met crepi, wat vandaag de voornaamste activiteit van het bedrijf is.

Intussen zijn we 4 jaar verder en haalt de website meer dan 100 aanvragen per maand uit een combinatie van gerichte advertenties en organische zoekresultaten.

Wil je ook deze resultaten? Tijd om in actie te schieten!

Vraag de ondersteuning van digitale experten en ga voor een resultaatgericht aanpak.
Plan een gratis video sessie in van 30 minuten met ons of stuur een bericht.

Nog niet zeker? Download ons verhelderende e-book

Ontdek hoe ook jouw bedrijf op een constante en gestructureerde manier online kan groeien moet Ons Groeisysteem™.
+50 pagina's waardevolle tips en inzichten om via je website meer groei te realiseren.    Whitepaper Groeisysteem W247.BE